Osvežite svoj WordPress sajt u 5 lakih koraka

Osvezavanje Wordpress sajta

Vreme leta je savršeno da pregledate i osvežite svoj WordPress sajt. Evo nekoliko saveta kako da ažurirate WordPress u pet jednostavnih koraka – i da vaš web sajt bude živan, svež i zaštićen od upada!

1. Ažuriranje WordPress-a, tema i pluginova

Počnite tako što ćete ažurirati WordPress i sve teme i dodatne komponente koje koristite na najnovije verzije. Zatim možete da iskoristite prednosti najnovijih funkcija, nedavno pokrenutih tema i poboljšanog interfejsa. Sve to dodatno sprečava hakovanje vašeg web sajta, jer zastarele verzije mogu da sadrže bezbednosne rupe koje omogućavaju napadačima da uđu na vaš sajt.

Savet! Koristite plugin koji automatski ažurira vašu WordPress verziju i sve teme i pluginove.

2. Očistite sve što više ne koristite

Prodjite sve teme i dodatne komponente koje ste instalirali za sajt i uklonite one koje više ne koristite. To dodatno smanjuje rizik od hakovanja, jer čak i neaktivne teme i ekstenzije mogu da sadrže bezbednosne rupe. Imajte na umu da ne možete samo da onemogućite ekstenzije, već da ih potpuno izbrišete kako biste sprečili da budu bezbednosni rizik.

3. Pregledajte sve korisnike

Da li neko ko je napustio kompaniju i dalje ima svog korisnika na vašem WordPress sajtu? Ili je neko dobio nove odgovornosti i treba da ima svoja prava u WordPress-u? Pogledajte i prilagodite ili uklonite korisnike ako je potrebno.

4. Promenite u jedinstveno korisničko ime

Da bi napadač ušao na vaš WordPress sajt, potrebno je da zna i vaše korisničko ime i lozinku. Ako koristite „admin“ kao korisničko ime, polovinu prijave stavljate u ruke napadača. Zbog toga preporučujemo da kreriate novog korisnika sa jedinstvenim korisničkim imenom. Zatim izbrišite „admin“ korisnika kako biste povećali bezbednost vašeg WordPress sajta.

Iz istog razloga, ne bi trebalo da prikazujete svoje korisničko ime nigde na vašoj Web lokaciji. Na primer, kada objavite objavu na stranici, možete da je postavite tako da umesto nje prikazuje, na primer, „Ime prezime“. To možete lako da uradite u podešavanjima profila na WordPress kontrolnoj tabli.

5. Ažurirajte lozinku ako je potrebno

Bezbedna lozinka je nešto čega se lako sećate, ali što drugi teško pogađaju. Zbog toga postoje tri stvari koje bi trebalo da izbegavate da koristite u lozinki:

Lične informacije, na primer nadimak, broj socijalnog osiguranja ili slično
Vaše korisničko ime
Uobičajene reči, nekoliko sličnih znakova u redu ili znakova u logičkom nizu (na primer, abcde, 1111 ili 12345)

Pogledajte lozinku i razmislite da li je dovoljno bezbedna. Ako lozinka ne ispunjava gore navedene preporuke, dobro je ako je promenite u bezbedniju.

Saveti u ovom postu neće garantovati da vaš WordPress sajt neće biti hakovan, ali će bar otežati napadačima da uđu!

Još uvek niste pokrenuli sajt za kompaniju?

U Loopiji nudimo nekoliko web rešenja koja odgovaraju različitim ciljevima, potrebama i prethodnom znanju. Odaberite na primer, WordPress ili Loopia Sitebuilder, gde ćete lako napraviti web sajt za jedno jutro bez ikakvog prethodnog znanja. Ovde možete pročitati više o našim alatima za web sajt!

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas