3 saveta za pokretanje poslovnog bloga

3 saveta za pokretanje poslovnog bloga

Pokretanje poslovnog bloga je sjajan način za jačanje Vašeg brenda, poboljšanje rangiranja na pretraživačima, širenje Vašeg znanja i deljenje saveta postojećim i budućim klijentima. Pripremili smo tri saveta koji bi Vam mogli pomoći u nameri da pokrenete poslovni blog.

1. Pripremite plan za blogovanje

Procenite koliko često ćete objavljivati nove tekstove, teme o kojima ćete pisati, kako ćete privući čitaoce na blog, kojim kanalima ćete deliti sadržaj i kuda ćete usmeriti čitaoce Vašeg bloga. Kod planiranja je veoma važno proceniti i pronaći vremena za redovno osvežavanje sadržaja objavama koje interesuju Vašu publiku i koje će pomoći da sam blog ostvari svoj cilj.

2. Pišite objave o temama koje interesuju Vašu ciljnu grupu

Nakon što ste napravili plan, vreme je da krenete sa pisanjem sadržaja. Upamtite da se treba držati tema iz Vaše delatnosti (npr. IT ukoliko se time bavite) ili makar približnih tema koje bi mogle interesovati Vašu publiku. Posetioci bloga prate Vaše objave jer tu dobijaju korisne informacije i saznanja iz oblasti u kojoj ste Vi stručni.

3. Izmerite i analizirajte svoje blog objave

Kada kreirate veliki broj blog objava, jako je korisno izmeriti i analizirati objave sa najvećim dometom i čitanošću, koristeći npr. Google analitiku. Analiza će Vam ukazati na pravac u kome se treba kretati u budućnosti, a takođe ćete videti preko kojih kanala Vam dolazi najviše posetilaca i gde se treba fokusirati kod deljenja sadržaja.

Želite da pokrenete blog brzo i jednostavno?

Instalirajte WordPress iz bilo kog Loopia hosting paketa samo jednim klikom i pokrenite svoj blog već za par minuta.

Podelite ovu objavu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas