Loopia zaštita domena Vas štiti od spamovanja i otmice domena

Loopia zaštita domena

Pokrenuli smo Loopia zaštitu domena – servis pomoću kojeg možete sprečiti krađu identiteta, otmicu i spam sa svog domena.

Kada registrujete domen, svi Vaši podaci se objavljuju u javnom Whois registru i mogu poslužiti spam servisima i otmičarima domena kod raznih zloupotreba, kao što su npr. kreiranje mailing lista ili lažno predstavljanje na internetu. Loopia zaštita domena smanjuje rizik od ovih vrsta zloupotreba.

Šta je Loopia zaštita domena?

Loopia zaštita domena štiti Vaš domen i privatnost sakrivajući Vaše lične podatke u javnom Whois registru podataka. Usluga je dostupna u dve verzije, Loopia zaštita domena Privacy i Loopia zaštita domena Proxy.

shield_privacy_proxy_80Loopia zaštita domena Privacy

  • Sakriva Vašu adresu (ali ne ime i firmu) u Whois registru
  • Štiti od spamera i otmice domena
  • Sprečava spam poruke sa Vašeg domena i dr.

Loopia zaštita domena Proxy

  • Sakriva sve Vaše podatke u Whois registru
  • Štiti od spamera i otmice domena
  • Sprečava spam poruke sa Vašeg domena i dr.

Zaštita domena

Prijavite se i zaštitite svoj domen »


Kako da uključite Loopia zaštitu domena?

  1. Odaberite domen koji želite da naručite i dodajte ga u korpu na loopia.rs/naruci. Imajte u vidu da se ne mogu svi domeni zaštititi Loopia zaštitom domena. Na primer, za zaštitu .RS domena, koristite uslugu Whois zaštita, dok je za .SE i .NU domene zaštita već uključena ukoliko ih registrujete kao fizičko lice. Više informacija pronađite ovde.
  2. Na dnu strane će se pojaviti deo u kome možete odabrati da li želite da naručite Loopia zaštitu domena Privacy ili Proxy. Kliknite na dugme „Dodaj zaštitu“ pored usluge koju odaberete. Ukoliko imate više domena u korpi, odabrana zaštita će biti dodata za sve domene (ukoliko to sami domeni omogućavaju), a ako ne želite da za neki od odabranih domena uključite zaštitu, istu, za dati domen, možete ukloniti iz korpe.
  3. Kliknite na „Nastavi“ kako biste produžili sa naručivanjem. Zatim možete dodati hosting paket po želji, ukoliko želite da na odabranom domenu pokrenete sajt ili e-prodavnicu.
  4. Kada završite proces naručivanja, dobićete predračun za odabrane usluge i proizvode. Nakon plaćanja predračuna i verifikacije uplate, aktivira se zaštita domena kao i ostale usluge. Proveru prikaza Vaših podataka možete uraditi na adresi whois.loopia.rs.

zastita-domena-narucivanje

Kod .RS domena, Whois zaštita se uključuje u Loopia kontrol panelu, nakon kreiranja korisničkog naloga. Za .RS domene sa uključenom Whois zaštitom, kod pregleda informacija u Whois pretrazi, naznačeno je da je aktivirana zabrana prikaza podataka registranta i oni se ne vide, odnosno pojavljuju se samo podaci administrativnog kontakta (Loopia).


Kako uključiti Loopia zaštitu domena za već registrovane domene

Ukoliko želite da aktivirate Loopia zaštitu domena za domene koje ste već registrovali, to možete pogledajte naša uputstva:

Aktivacija Loopia zaštite domena u Loopia kontrol panelu »

Više informacija o Loopia zaštiti domena Privacy/Proxy/Whois »

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati našu tehničku podršku, radnim danima od 08-18 sati i subotom od 10-14.

Podelite ovu objavu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas