PHP 7.3 je stigao – promenite PHP verziju u Loopia kontrol panelu

php verzija 7.3

Od danas je svim Loopia korisnicima* dostupna najnovija verzija PHP-a, 7.3. Ovim je omogućeno dodatno unapređenje performansi sajtova kao i par dodatnih poboljšanja o kojima više možete saznati ovde.

Saznajte kako ažurirati PHP verziju u Loopia kontrol panelu »

* Molimo imajte u vidu da vaš sajt mora biti smešten na UNIX server kako bi koristio PHP 7.3 (ne Loopia Sitebuilder ili Windows).

Šta je PHP 7.3?

PHP 7.3 je najnovija verzija PHP programskog jezika koji se izvršava na našim UNIX serverima kako bi pokretao sajtove sa dinamičkim sadržajem (kao što su blogovi, vesti ili online prodavnice). Saznajte više o PHP 7.3 i novitetima »

Da li preći na PHP 7.3? Proverite prvo svoj sajt

Razvojni tim PHP-a je uložio velike napore kako bi prelazak na PHP 7.3 prošao što bezbolnije. Ipak, uprkos ovome, savetujemo da proverite programski kod Vašeg sajta kako biste se uverili da sve radi kao i ranije. Uradite sledeće:

  • Uverite se da su sistemi koje koristite (npr WordPress ili Joomla) ažurirani na najnoviju verziju koja je kompatibilna sa PHP 7.3, jer se ažuriranja ne rade uvek automatski. Informacije o tome koje verzije su kompatibilne, možete naći na sajtovima sistema koje koristite.
  • Obavezno proverite da li su svi dodaci i teme ažurirani i kompatibilni sa PHP 7.3
  • Pročitajte http://php.net/manual/en/migration73.php i uverite se da ste pripremili sajt za prebacivanje na PHP 7.3.

Imajte u vidu da ukoliko ste sami napravili sajt koristeći mysql_* funkcije, potrebno je da ih prebacite u mysqli ili PDO. Ukoliko koristite najnovije verzije WordPress / Joomla / OpenCart sistema, već imate ispravne konekcije sa bazom.

Da li imate dodatnih pitanja?

Loopia tehnička podrška Vam stoji na raspolaganju 6 dana u nedelji i možete nas kontaktirati telefonom i emailom. Kontaktirajte nas ili pronađite odgovore u našoj bazi znanja »

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas