Ubrzajte svoj sajt kod Loopie sa Apache 2.4 i PHP 7.1

PHP7 i Apache 2.4 na Loopia hostingu

Od danas, kao novi Loopia hosting korisnik, imate mogućnost da vaš sajt postane zaista brz – biće postavljen na naše nove servere sa poslednjom verzijom Apacha i PHP-om verzije 7.1 sa vrhunskim performansama i mnogo više mogućnosti nego do sada.

Šta je Apache i PHP 7.1?

Apache je u svetu najčešće korišćeni web server. Njegova poslednja verzija je 2.4 koja je i na našim novim UNIX serverima, gde se smeštaju svi novi (i uskoro i postojeći stari) Loopia korisnici.

PHP 7.1 je poslednja verzija skripting jezika PHP, koji je instaliran na našim UNIX serverima za pokretanje dinamičkih sadržaja sajtova. Ovde možete pročitati više o PHP 7.1 »

Da li ste već Loopia korisnik? Naravno, i vi možete iskoristiti prednosti najnovije tehnologije sa Apache 2.4 i PHP 7.1

Ukoliko već imate hosting paket kod nas, pratite naredno uputstvo i prebacite svoj sajt na Apache 2.4 i PHP 7.1.

Da li vam je potrebna naša pomoć kod prebacivanja sajta? Uskoro će svi korisnici biti automatski prebačeni sa starih servera na Apache 2.4. Ti korisnici će zadržati postojeće PHP-verzije i imati mogućnost u kontrol panelu da se jednostavno prebace na verziju 7.1.

Ovde je uputstvo kako da prebacite sajt na Apache 2.4 u Loopia kontrol panelu

  1. Najpre uradite potrebne provere i prilagođavanja sajta, kako bi nesmetano radio nakon prebacivanja. Pročitajte uputstva za nadogradnju sa PHP 5.6 na 7.0 i sa 7.0 na 7.1 i pripremite sajt za novo okruženje.
  2. Ulogujte se u Loopia kontrol panel i izaberite domen koji želite da prebacite na novu platformu sa Apache 2.4. Obratite pažnju da se ovo odnosi samo na sajtove koji su na Unix serveru (ne važi za  Loopia Sitebuilder i Windows).
  3. U “Podešavanjima” kliknite na “Domen sa sajtom (nova platforma)” i “Unix”.
  4. Izaberite “PHP v7.1 Apache 2.4” i kliknite na “Sačuvaj”. Ukoliko sajt ne radi kako očekujete, možete da promenite PHP verziju na 5.6 ili 7.0 i on će ponovo raditi kao pre izmene.

Imate dodatnih pitanja ili nedoumica?

Naša tehnička podrška vam je na raspolaganju putem telefona ili emaila. Kontaktirajte nas »

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas