Zašto bi trebalo da koristite SSL na svom sajtu?

SSL kod Loopie

Da li ste ikada videli ikonu katanca ispred imena domena u pretraživaču i pitali se o čemu se radi? Ili se pitala zašto neke adrese počinju sa „http“ a druge sa „https“? Sve to zapravo pokazuje potpuno istu stvar – da sajt koristi SSL i da je zato bezbedan! U ovom blog postu, želeli smo da vam kažemo malo više o tome šta je SSL i objasnimo zašto bi trebalo da koristite SSL na sopstvenom sajtu.

Šta je SSL?

SSL – ili Secure Socket Layer – je tehnologija koja se koristi za povećanje bezbednosti web sajta. SSL sertifikat šifrira saobraćaj između veb lokacije na serveru i posetioca iz pregledača, što čini saobraćaj podataka nerazumljivim u slučaju potencijalnog proboja podataka. To otežava neovlašćenim osobama pristup osetljivim informacijama, kao što su prijavljivanje, lični podaci ili detalji kartice.

Kako da znam da li web sajt ima SSL ili ne?

Možete da vidite da li veb lokacija ima SSL sertifikat na dva jednostavna načina. Prvo, URL adresa sajta počinje sa „https“ umesto samo „http“, a drugo, ikona katanca je vidljiva u polju adrese pregledača kada se nalazite na sajtu. Klikom na ikonu možete videti i da li je sertifikat važeći ili ne. Posetilac takođe dobija upozorenje direktno u pregledaču ako veb lokacija nema SSL i sadrži obrasce za prijavljivanje ili detalje kartice.

3 razloga da koristite SSL

Povećana bezbednost i za vaš veb sajt i za vaše posetioce je naravno najveća prednost SSL sertifikata. Međutim, lako je pomisliti da vam je potrebna bezbedna veb lokacija samo ako obrađujete osetljive informacije, kao što su lični podaci ili detalji kartice. To nije tačno! Ovde vam dajemo još 3 dobra razloga da koristite SSL, bez obzira na tip web sajta koji imate.

1. Vaš web sajt izgleda bezbedno

Bezbedan veb sajt gradi poverenje posetilaca i potencijalnih klijenata u vas i vašu kompaniju. Veb lokacija bez SSL-a šalje signale upozorenja posetiocima i dovodi vas u opasnost da izgubite potencijalne kupce.

2. Vaša stopa konverzije se povećava

Pouzdanost i poverenje su neophodni da bi se redovni posetioci uspešno pretvorili u kupce koji plaćaju. Sa SSL sertifikatom, poverenje u vas kao kompaniju se povećava – a šansa da će posetioci izabrati da kupuju kod vas se povećava.

3. Vaš web sajt je rangiran više u Google-ovom rezultatu pretrage

Od 2014. godine, SSL sertifikati su važan faktor rangiranja za visoko plasiranje u Googleove rezultate pretrage. Implementacija SSL-a na vašem web sajtu bi trebalo da bude važan deo vašeg SEO rada!

Iskoristite SSL u Loopiji

Mi nudimo Let’s Encrypt SSL sertifikat potpuno besplatno u svim našim web hosting paketima! Sertifikat se automatski aktivira i obnavlja, tako da vi kao korisnik ne morate da razmišljate o njemu. Takođe, nudimo dva različita premijum sertifikata koje registrujete i obnavljate svake godine. Poručite sertifikat koji želite u svojoj Loopia Korisničkoj zoni i instalirajte ga u skladu sa uputstvima koja dobijate putem e-pošte. Naravno, možete postaviti i sopstveni SSL sertifikat, ako ga, na primer, već imate. Ukoliko su vam potrebna dodatna uputstva, možete koristiti i naše vodiče za podršku.

Više o našim SSL sertifikatima pročitajte OVDE.

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas