3 razloga za redovno ažuriranje WordPress-a

wordpress-logoOni koji koriste WordPress verovatno dobro poznaju kako izgledaju obaveštenja o dostupnim ažuriranjima verzije, tema i dodataka koja se stalno pojavljuju. Veoma je važno da ispoštujete ove sugestije iz sledećih razloga.

Zbog čega bih ažurirao WordPress, dodatke i teme?

  1. Ažuriran WordPress vam donosi najnoviju verziju sistema, sa novim opcijama, temama i unapređenim okruženjem.
  2. Pošto WordPress koriste milioni ljudi širom sveta, on je postao interesantna meta za hakerske napade. Zbog toga, redovno ažuriranje samog WordPress-a, tema i dodataka, omogućava da se potencijalni “propusti” u sistemu isprave na vreme i time se onemogući hakerima neovlašćen pristup Vašem sajtu.
  3. Kako bismo zadržali visok nivo bezbednosti sajtova naših klijenata, mi u Loopii redovno ažuriramo naše servere. Stare verzije WordPress-a, dodataka i tema ne rade na novijim verzijama PHP-a, koje se koriste na ažuriranim serverima. Kako biste izbegli nepotreban prekid u radu Vašeg sajta, veoma je važno da svoj WordPress sajt redovno ažurirate.

Kako da ažuriram WordPress, dodatke i teme?

Ukoliko koristite verziju WordPress-a noviju od 4.1.x, Vaš sajt je verovatno ažuriran automatski. Ipak, proverite ovo tako što ćete se prijaviti na administrativni WordPress panel i u donjem desnom uglu videti verziju koja je trenutno u upotrebi.

Ukoliko koristite verziju stariju od 4.1.x, moraćete da uradite ručno ažuriranje WordPress-a. Uputstvo kako ručno ažurirati WordPress, možete naći ovde »

Za pomoć u ažuriranju možete kontaktirati našu tehničku podršku na support@loopia.rs.

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas