Čuvajte se malicioznih WordPress tema i dodataka

wordpress-napadWordPress je popularni alat za objavljivanje blogova i izradu sajtova koji koriste milioni ljudi širom sveta. Ova popularnost je neminovno dovela do toga da WordPress sajtovi postanu meta nedobronamernih korisnika interneta.

Jedna od opasnosti kojih je se potrebno čuvati su besplatne teme i dodaci za WordPress.

Kada kreirate svoj sajt u WordPress-u, obično to počinjete izborom teme i instaliranjem dodataka. Na internetu je moguće pronaći mnoštvo tema i dodataka, od onih besplatnih, pa sve do profesionalno napravljenih, komercijalnih, koje je potrebno kupiti.

Sve češće se dešava da pojedinci kupe komercijalne teme i dodatke, u njih ubace spam linkove i maliciozni kod, a zatim ih ponude besplatno za preuzimanje.

Za sve one koji ne znaju za pomenute metode prevare, ovakve instalacije se obično završe veoma loše. Ukoliko birate između dve teme, na prvi pogled identične, gde se jedna prodaje po nekoj ceni, dok je druga, ista takva, besplatna, izbor je naravno na onoj koju ne morate kupiti. Maliciozni kod, naravno, nije vidljiv, i korisnik obično ne primeti ništa sve do trenutka dok temu ili dodatak ne instalira na svoj sajt – a tada je obično prekasno.

Imajte na umu da korišćenje tema i dodataka koje ste preuzeli sa sumnjivih sajtova može dovesti do toga da Vaš sajt bude stavljen na Google crnu listu ili suspendovan od strane Vaše hosting kompanije.

Kako da zaštitim moj WordPress sajt?

Potrudite se da teme i dodatke za Vaš WordPress sajt preuzimate samo sa proverenih sajtova kao što su WordPress.org , ThemeForest ili Elegant themes. Na svakom od ovih sajtova sve teme i dodaci se proveravaju, te Vam garantuju viši stepen sigurnosti.

Ukoliko imate više pitanja, slobodno se obratite našoj tehničkoj podršci na support@loopia.rs.

Podelite ovu objavu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas