Instagram Stories za posao – saveti za one koji žele da probaju

instagram-logo-new-150x150Instagram je nedavno lansirao Instagram Stories, opciju koja Vam omogućava da na dan podelite dešavanja kroz slike i video klipove, nevezano za regularan sadržaj instagram profila.

Svaka fotografija i video će biti deo Vaše “priče” i nakon 24 sata nestaće sa profila onim redom kojim su objavljivani. Ova opcija ne zahteva “savršene” fotografije, već pre brza instant ažuriranja.

Ukoliko je Vaša firma aktivna na Instagramu, trebalo bi da pogledate ovu novu opciju koja omogućava dodavanje novog kreativnog sadržaja, a bez potrebe investiranja u nove društvene kanale.

Ispod ćemo opisati kako i kakvim sadržajem pokrenuti Instagram Stories.

Kako da započnem Instagram Stories?

  1. Otvorite Instagram aplikaciju i svoj poslovni profil, a zatim pritisnite znak plus u gornjem levom uglu.
  2. Slikajte fotografiju pritiskom na okruglo dugme, ili snimite video držeći dugme do 10 sekundi. Ukoliko želite da dodate fotografiju ili video iz već snimljenog sadržaja Vašeg uređaja, prevucite prstom po ekranu naniže kako bi odabrali željeni sadržaj.
  3. Da biste docrtali nešto na fotografiji ili videu, pritisnite četkicu u gornjem desnom uglu i odaberite jednu od tri ponuđene opcije. Ukoliko želite da dodate tekst ili emoji, pritisnite “Aa”, a ako želite da koristite samo jednostavni filter boja, prevucite prstom levo ili desno i odaberite od ponuđenih opcija.
  4. Pritisnite potvrdu u sredini dole da podelite sliku ili video u Instagram Stories. Kada je objavljena, slika se pojavljuje na vrhu vaše linije i takođe na profilu kada pritisnete svoju profilnu sliku. Da biste sačuvali sliku ili video, možete tokom naredna 24 sata, otvoriti sliku (video), pritisnuti tri tačke u donjem desnom uglu i odabrati da snimite sadržaj.
  5. Da biste videli ko je pogledao sliku/video, prevucite prstom ka vrhu ekrana. Ukoliko ne želite da neko sa liste gleda Vaše Instagram Stories, pritisnite “X” pored imena kako biste blokirali tu osobu.

instagramstories-numbers-624x373

7 saveta za kreiranje sadržaja za Instagram Stories

  1. Saveti i uputstva. Delite kratke savete i uputstva o Vašim proizvodima ili uslugama putem slika/videa. Odgovori na česta pitanja su nešto na čemu će Vam korisnici proizvoda ili usluga biti zahvalni.
  2. Promocije i posebne ponude. Ukoliko objavite promociju ili posebnu ponudu koja kratko traje, izuzetno će Vam odgovarati ovaj vid promocije jer se pojavljuje samo tokom naredna 24 sata.
  3. Predstavljanje proizvoda. Podelite uvid u predstojeće lansiranje novog proizvoda. Vaši pratioci će biti zahvalni na tome da su prvi saznali novu informaciju.
  4. “Iza kulisa”. Omogućite pratiocima da vide šta se dešava u Vašoj firmi / kancelariji / prodavnici tokom normalnog radnog dana. Ukoliko je firma veća, možete omogućiti ljudima iz različitih sektora da dokumentuju svoje dane u regularnim intervalima koristeći Stories.
  5. Događaji, sajmovi, proslave itd. Zabavna dešavanja, učešće na sajmovima ili proslava godišnjice firme su odlični primeri dobrog sadržaja za Instagram Stories.
  6. Praznici i tematski dani. Da li se u Vašoj firmi organizuju posebna dešavanja za npr. Novu godinu? Podelite to putem Instagram Stories i iskoristite priliku da svim svojim pratiocima poželite srećne praznike. Isto važi i za ostale značajnije dane tokom godine.
  7. Podsećanje na nagradne igre. Vaša firma organizuje nagradne igre s vremena na vreme? Ovo je sjajna mogućnost da podsetite svoje pratioce da je nagradna igra u toku i da se uključe. Dobićete veći odaziv u nagradnoj igri, a takođe i puno zadovoljnih Instagram pratilaca.

I da ne zaboravimo 😉 . Pratite Loopia Instagram nalog, da vidite kako radimo to što radimo.

Podelite ovu objavu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas