Arhive oznaka: enkripcija

Unapređujemo bezbednost naših korisnika ažuriranjem sigurnosnih podešavanja

internet zaštitaMi u Loopii konstantno težimo ka tome da korisnicima pružimo najbezbednije moguće usluge, kako bi obezbedili najbolje preduslove za uspešno web prisustvo i poslovanje.

Zbog toga ćemo 28. novembra 2018. započeti gašenje starih standarda enkripcije i zadržati samo standarde koji trenutno obezbeđuju dobar nivo zaštite. Već smo započeli promene za nekoliko naših servisa, kao što su webmail i sajt loopia.rs, a sada se isto primenjuje i kod ostalih naših usluga.

U kojim slučajevima ovo može uticati na Vas

Promene mogu uticati na Vas kao Loopia korisnika u sledećim slučajevima:

  • Koristite neki od starih operativnih sistema kao što su:
    – Windows XP pa do Windows Viste.
    – OS X v10.8 (Mountain Lion) ili starije verzije.
  • Koristite stari mobilni uređaj koji ne podržava TLSv1.2.
  • Koristite staru e-mail aplikaciju za prijem elektronske pošte putem šifriranih POP3 ili IMAP protokola ili za slanje e-pošte uz enkripciju putem SMTP-a.

…i kako će ovo ažuiriranje uticati?

Ukoliko ispunjavate neku od navedenih stavki, nećete biti u mogućnosti da posetite sajtove na Loopii nakon izvršenih promena na našem sistemu. Takođe, nećete moći da pregledate email poruke na starim mobilnim telefonima, tablet uređajima i računarima, niti da primate poštu sa servera koji zahtevaju enkripciju kod otpremanja, ali ne podržavaju moderne standarde. Nastavite sa čitanjem

Podelite ovu objavu: