Unapređujemo bezbednost naših korisnika ažuriranjem sigurnosnih podešavanja

internet zaštitaMi u Loopii konstantno težimo ka tome da korisnicima pružimo najbezbednije moguće usluge, kako bi obezbedili najbolje preduslove za uspešno web prisustvo i poslovanje.

Zbog toga ćemo 28. novembra 2018. započeti gašenje starih standarda enkripcije i zadržati samo standarde koji trenutno obezbeđuju dobar nivo zaštite. Već smo započeli promene za nekoliko naših servisa, kao što su webmail i sajt loopia.rs, a sada se isto primenjuje i kod ostalih naših usluga.

U kojim slučajevima ovo može uticati na Vas

Promene mogu uticati na Vas kao Loopia korisnika u sledećim slučajevima:

  • Koristite neki od starih operativnih sistema kao što su:
    – Windows XP pa do Windows Viste.
    – OS X v10.8 (Mountain Lion) ili starije verzije.
  • Koristite stari mobilni uređaj koji ne podržava TLSv1.2.
  • Koristite staru e-mail aplikaciju za prijem elektronske pošte putem šifriranih POP3 ili IMAP protokola ili za slanje e-pošte uz enkripciju putem SMTP-a.

…i kako će ovo ažuiriranje uticati?

Ukoliko ispunjavate neku od navedenih stavki, nećete biti u mogućnosti da posetite sajtove na Loopii nakon izvršenih promena na našem sistemu. Takođe, nećete moći da pregledate email poruke na starim mobilnim telefonima, tablet uređajima i računarima, niti da primate poštu sa servera koji zahtevaju enkripciju kod otpremanja, ali ne podržavaju moderne standarde.

Kako biste otklonili ove prepreke potrebno je da…

  • Ažurirate svoj operativni sistem na računaru na neku od novijih verzija.
  • Koristite moderniji pregledač (browser).
  • Koristite noviju aplikaciju za email.

Ukoliko Vaš tablet ili mobilni telefon ne budu mogli da pristupe našim uslugama nakon izmena na našem sistemu, potrebno je da i njih ažurirate.

Proverite da li će izmene uticati na Vaš pregledač (browser)

Već sada možete proveriti da li će najavljene izmene uticati na Vas. Proveru možete izvršiti tako što ćete posetiti naš sajt loopia.rs ili webmail.loopia.rs sa Vašeg računara i / ili mobilnog uređaja, pošto na ovim adresama (servisima) već koristimo jači nivo enkripcije. Nažalost, u ovom trenutku ne pružamo mogućnost testiranja za email aplikacije.

Tehnički detalji

Izmene se odnose na deaktivaciju svih TLS protokola osim v1.2. Dodatno, isključivo šifrarne grupe koje se trenutno nude na loopia.rs i webmail.loopia.rs će biti u upotrebi i na našim ostalim servisima.

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas