Kreirajte efikasne oglase na društvenim mrežama

Oglasi na drustvenim mrezama

Društvene mreže su ispunjene oglasima sa nejasnim oglašivačima i zbunjujućim porukama. Evo nekoliko jednostavnih, ali moćnih saveta koje možete koristiti da biste se istakli i osigurali da kreirate efikasne oglase.

Definišite svoj cilj pre kreiranja oglasa

Pre nego što počnete da kreirate oglas, razmislite o tome šta želite da postignete. Da li je cilj izgraditi brend? Ili želite da pokrenete određenu akciju, kao što je prikupljanje email adresa, generisanje potencijalnih klijenata ili povećanje prodaje?

Podesite oglas prema platformi

Potrebno je da poznajete karakteristike platforme, kao što su formati, vreme prikazivanja i okruženje oglasa, i da kreirate oglase u skladu sa tim. Važno je razumeti ove parametre pre dizajniranja oglasa.

Imate manje vremena nego što mislite

Pokazano je da imate oko dve sekunde da privučete pažnju i prenesete svoju poruku. Ako želite da podsetite na ponudu ili navedete na kupovinu, trudite se da komunicirate u još kraćem vremenu.

Odmah prikažite brend

Mnogi oglašivači ne uspevaju da jasno pokažu ko stoji iza oglasa. Ovo je posebno izraženo kada se brend pojavljuje kasno u reklami. Koristite svoje boje, fontove, logo i tonalitet od samog početka, tako da vaša ciljna publika odmah poveže oglas sa vašim brendom. Ako koristite video, uverite se da je brend prikazan u prve dve sekunde.


Uobičajene greške koje treba izbegavati

  1. Previše poruka zbunjuje i otežava kupcu da zapamti šta ste hteli da kažete.
  2. Loš grafički dizajn smanjuje čitljivost i povećava rizik da ciljana publika pogrešno razume poruku.
  3. Nejasni pošiljaoci čine da se kupac ne seća vašeg brenda, ili još gore, misle da je oglas od vašeg konkurenta.
  4. Nedostatak konzistentnosti između oglasa otežava prepoznavanje tokom vremena. Držite se svojih prepoznatljivih elemenata brenda.

Pratite ove smernice kako biste maksimizirali uticaj vaših oglasa, bez obzira da li želite da pokrenete akciju kupaca ili želite da vaša ciljana publika zapamti vaš brend.

Podelite ovu objavu:

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas