Vreme je za sređivanje sajta? Ova 4 jednostavna koraka će Vam pomoći u tome

Jesenje čišćenje sajta Vaše firmeJesen je pred nama (hteli mi to ili ne 😉 ), a samim tim i puno novih projekata i izazova za vlasnike firmi i preduzetnike. Da bi jesen započela što je moguće bolje, dobra je ideja da pregledate sajt svoje firme, osvežite ga, ažurirate i spremite za novu poslovnu sezonu.

Pratite ova 4 koraka u sređivanju svog sajta.

1. Pregledajte tekstualni sadržaj

Uverite se da su sve informacije na sajtu ažurne i da su kontakt informacije tačne. Držite sajt ažurnim dodavajući nove vesti i informacije o firmi na Vašem blogu ili u Vašim vestima. (Još uvek nemate blog? Saznajte više o tome kako pokrenuti poslovni blog ovde!)

2. Prilagodite sadržaj pretraživačima

Potrudite se da tekstualni sadržaj Vašeg sajta ima dovoljno “pravih” reči i fraza koje će omogućiti da se sajt bolje rangira u rezultatima pretrage na Google-u. Prvenstveno povedite računa da nazivi i glavni naslovi strana sa proizvodima i uslugama sadrže reči po kojima želite da Vaš sajt bude bolje rangiran.

3. Proverite linkove i slike

I uverite se da svi (kako interni, tako i eksterni) linkovi na Vašem sajtu vode baš tamo gde bi trebalo, kao i da nema “prekinutih” linkova. Ukoliko se takvi pojave, ispravite ih ili kreirajte nove strane sa relevantnim sadržajem do kojih će oni voditi. Takođe, uverite se da su slike na sajtu dobro povezane i da su ažurne i saglasne sa sadržajem u kom se nalaze.

4. Osvežite web dizajn svog sajta

Ukoliko to do sada niste uradili, prilagodite dizajn svog sajta mobilnim uređajima. Internet saobraćaj preko ovih uređaja se uvećava svakodnevno. Sajt koji je dobro prilagođen, prikazivaće se podjednako dobro bez obzira na to koji se uređaj koristi za pregled, bio to mobilni telefon, tablet, laptop ili desktop. Ujedno, iskoristite priliku i osvežite sam izgled sajta modernim rasporedom elemenata i koloritom. Kada sve bude spremno, proverite kako se sajt prikazuje u različitim pregledačima i na različitim uređajima.

Još uvek nemate sajt firme?

Prisustvo firme i poslovanja na internetu je alfa i omega modernog, uspešnog posla. Nudimo Vam veliki izbor alata za izradu sajtova, od onih krajnje jednostavnih do kompleksnijih. Saznajte više o alatima za izradu sajtova ovde ».

Podelite ovu objavu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas